Volledig scherm
De vleermuis zit veilig in een vleermuizenopvang. © Dierenambulance Brabant Zuid-Oost

Dat is schrikken: vleermuis houdt winterslaap in winterjas van Eindhovense

EINDHOVEN - Dat was even schrikken voor vrouw in Eindhoven, afgelopen weekend. Nu het buiten koud wordt, vond ze het tijd om haar winterjas van zolder te halen. Daarin wachtte alleen een onaangename verrassing. 

Er bleek een laatvlieger in de winterjas te slapen, zo meldt de Dierenambulance Brabant Zuid-Oost. Een vleermuis. Het is vrij normaal dat vleermuizen een warm plekje zoeken voor hun winterslaap. Daarvoor kiezen ze soms ook een zolder uit. Maar volgens de Dierenambulance lijkt er hier toch sprake van een bijzondere situatie. Het beestje was magerder dan een normale laatvlieger. Mogelijk is hij verdwaald of opgesloten geweest. 

De vrouw die de laatvlieger ontdekte bleef rustig en belde de Vleermuizenwerkgroep Noord-Brabant. Die verwees haar door naar de Dierenambulance, die het beestje heeft opgehaald. In de vleermuizenopvang kan het beestje wat aansterken. ‘Hier komt hij hopelijk genoeg op krachten en gewicht om de rest van zijn winterslaap door te brengen op een geschiktere plek dan in een nog niet afgedankte winterjas’, schrijft de organisatie erbij.