De Volvo 244 DL op de Hagenkampweg-zuid, halverwege de poetsbeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Volvo 244 DL op de Hagenkampweg-zuid, halverwege de poetsbeurt. © Alain Pondman

Deze spook-Volvo is een pareltje voor Alain uit Ophemert: 'Slechts 149.000 kilometer op de klok’

VideoEINDHOVEN/ OPHEMERT - Een 40 jaar oude Volvo in Eindhoven ziet er weer toonbaar uit, dankzij het bedrijf Volvo Lotte uit Ophemert. De roestige gele Volvo 244 Dl uit 1978 stond al een jaar voor de deur van Ineke Paijens aan de Hagenkampweg Zuid in Eindhoven. 

De eigenaar kwam hem maar niet ophalen. Tot grote onvrede van Paijens, die het geen gezicht vindt dat de auto vol mos en vogelpoep voor de deur staat. 

,,De eigenaar houdt al een jaar een plek bezet en ik vind het ook gewoon asociaal om al die tijd voor de deur van een ander te parkeren. In potentie is het een prachtige auto maar op deze manier is ons uitzicht wel verpest’’, liet zij eerder weten aan het Eindhovens Dagblad.  

Emmers en sponzen

Om het probleem tegen te gaan, parkeerden zaterdag in Eindhoven twee oude, maar schone en goed onderhouden Volvo’s voor de deur.

Er stapten vier mannen uit, gewapend met emmers, sponsen en een biologisch en afbreekbaar sopje. Ze liepen resoluut naar de auto die al een jaar in de straat geparkeerd staat onder een boom en daar de sporen inmiddels van draagt.