Volledig scherm
DJ Ötzi © Schlagerfestival

DJ Ötzi trekker Schlagerfestival Eindhoven

EINDHOVEN - DJ Ötzi is de trekker van het vernieuwde Schlagerfestival dat op 14 december wordt gehouden in het Eindhovense Beursgebouw. Het is de eerste keer dat deze Oostenrijkse artiest naar Nederland komt, zegt organisator Willem Vogels uit Helmond.

DJ Ötzi viert zijn twintigjarig jubileum. Hij is bekend van ‘Anton aus Tirol', ‘Hey Baby’ en zijn versie van ‘Sweet Caroline’.

Op het Schlagerfestival treden verder o.a. op Hein ‘Heintje’ Simons, Dennie Christian, Ireen Sheer en Dschingis Kahn. Meer namen volgen nog.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.