Politie-onderzoek na de moord op Mahmut Karaman.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie-onderzoek na de moord op Mahmut Karaman. © Fotopersburo Bert Jansen

‘DNA is geen bewijs voor moord op Eindhovenaar Karaman in Valkenswaard’

DEN BOSCH - Het is lang niet zeker dat het DNA op kogelhulzen die werden gevonden bij de doodgeschoten Eindhovenaar Mahmut Karaman, van verdachte Seref C. is. Diens advocaat Jeroen Soeteman liet donderdag blijken dat hij er zo over denkt.

Karaman werd op 30 december 2014 door vier kogels getroffen bij zijn autopoetsbedrijf op bedrijventerrein De Vest in Valkenswaard. Hij was op slag dood. Op kogelhulzen werd volgens het Openbaar Ministerie DNA van Amsterdammer Seref C. (53) aangetroffen. Mede op basis hiervan eiste het OM eind 2016 22 jaar celstraf tegen C. Diens medeverdachte Ruben J. (42) uit Utrecht zou 21 jaar moeten zitten omdat hij samen met C. uitvoerige verkenningen had gedaan bij Karamans autobedrijf. C. zou uiteindelijk de trekker hebben overgehaald, maar J. was vrijwel even schuldig, vond het OM.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.