Dode man in kanaal in Eindhoven niet door misdrijf om het leven gekomen

Video + updateEINDHOVEN - Woensdagochtend is in het kanaal aan de Urkhovenseweg en de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven een stoffelijk overschot van een man gevonden. De politie meldde eerder rekening te houden met een misdrijf, maar rond 13.55 uur bleek dat de man niet als gevolg van een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie kan nog niks zeggen over de identiteit van de overledene. Het lichaam is aan het einde van de ochtend uit het water gehaald. Onder een tent werden ter plaatse de eerste onderzoeken gedaan. Als eerste werd gekeken naar de doodsoorzaak en de identiteit van het slachtoffer.

De politie hield daarbij als stelregel dat er rekening werd gehouden met een misdrijf. ,,Het onderzoek wordt dus gedaan, zoals het ook zou worden gedaan als er sprake is van een misdrijf", legt een woordvoerder uit. ,,Als dan later blijkt dat het inderdaad om een misdrijf gaat, is het onderzoek op de juiste manier gedaan.”

Sporenonderzoek

De politie deed ter plaatse ook een sporenonderzoek. Zo werd onder andere de begroeiing aan de oevers onderzocht. Ook waren een schouwarts en de forensische opsporing aanwezig en hielpen speciale duikers met het uit het water halen van het stoffelijk overschot.

Volledig scherm
Overleden persoon gevonden in kanaal Eindhoven © Bert Jansen