Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Drie jaar cel voor bedrijfsinbreker uit Eindhoven

EINDHOVEN - Voor zeven bedrijfsinbraken in en rondom Eindhoven die volgens de Bossche rechtbank net geen ‘echte’ ramkraken waren, krijgt Eindhovenaar Roy K. drie jaar cel. Zijn vriendin Kim D. is veroordeeld tot veertien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Tegen hen was vijf jaar en een hoge taakstraf plus twee jaar voorwaardelijk geëist.

Het tweetal sloeg in september en oktober vorig jaar om de paar dagen toe. Met hun Ford reden ze tegen een bedrijfspand aan en stalen ze de kassa’s plus andere spullen. De buit was nooit meer dan een paar honderd euro, de schade vele malen hoger.

Misdaadcarrière

De rechtbank haalt in het vonnis stevig uit naar Roy K. die enkel uit was op geld, hondsbrutaal te werk ging, geen enkele spijt had en al een flinke misdaadcarrière had opgebouwd.

Het OM eiste hogere straffen omdat het om ramkraken ging, maar volgens de rechtbank was het net een categorie lichter dan de bekende ramkraken van juweliers etcetera. De straf viel voor Roy daarom wat lichter uit, voor Kim juist zwaarder. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.