De dertigste Prins Bock dun Urste van carnavalsvereniging Wilhelmina is bedroefd over het afblazen van de optocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De dertigste Prins Bock dun Urste van carnavalsvereniging Wilhelmina is bedroefd over het afblazen van de optocht. © dci media

Droefenis na afblazen optocht Eindhoven

EINDHOVEN - Wagenbouwers en de prins van carnavalsvereniging Wilhelmina in Eindhoven zijn teleurgesteld nu de optocht niet doorgaat. Maar er is ook begrip.

,,Heb je zakdoekjes bij je?” De dertigste Prins Bock den Urste, - in het normale leven bekend als Katja van der Heijden - is gespeeld bedroefd nu de optocht van Eindhoven niet doorgaat. In café Wilhelmina in Eindhoven heeft ze tussen het uitreiken van onderscheidingen door even tijd om te vertellen dat er ook wel een kern van waarheid zit in haar teleurstelling.

  1. Zeven weken cel voor 'smerig’ coronaspugen in Albert Heijn Eindhoven
    PREMIUM

    Zeven weken cel voor 'smerig’ coronaspu­gen in Albert Heijn Eindhoven

    DEN BOSCH Een Eindhovenaar die vorige week in de AH op de Woenselse Markt een bewaker bespuugde terwijl hij riep het te zullen besmetten met corona, moet zeven weken de cel in. De rechter noemde de bedreiging ‘ronduit asociaal’, en het spugen ‘smerig en laag bij de gronds’. De advocaat vond dat de bewaker, een jonge man, door zijn leeftijd niet echt gevaar liep en had sowieso twijfels over de ernst van de ziekte.