Volledig scherm
Bonte Avond de Zwetsers Duizel 2019 © Gijs Vrenken

Duizel haakt in op Bonte Avond van De Zwetsers

Het was zaterdag inhaken geblazen bij de eerste editie van de Bonte Avond van CV de Zwetsers. Traditiegetrouw was de avond weer doorspekt met muzikale bijdragen door vele Duizelnaren waardoor het soms leek alsof je bij de Vrienden van Amstel zat. 

Na de opening door de vrienden van prins Mark van Jan van Gust van de Dennenoord en zijn prinses Merel, pakte Fritz Claasen nog even door met de komische verwikkelingen van zijn dierenartspraktijk. Daarna volgde een vijftal muzikale acts die de handen op elkaar kregen, waaronder het traditionele dorpsjournaal en de bandartiesten van Jong Belegen. En wie had gedacht dat de keukentrap als muziekinstrument kon dienen?

Overgang

Na de pauze, waarin de nieuwe Duizelse carnavalsvlag werd gepresenteerd, kreeg de humor ook weer ruimte op het podium. Sandra Paridaans deelde als Sjaan haar ongemak met de overgang. Na de playback-act van de ex-prinsen kwam daar dan eindelijk de traditionele ton op de bühne voor een hilarisch optreden van Job Fuchs. De pas 25-jarige komiek en toneelspeler besprak als kastelein Willeke Castelijn van café Kerkzicht de fratsen van zijn dorpsgenoten, van wie er veel in de zaal zaten. ,,Vooral Basje Jacobs is er zo een. Die blijft graag plakken. Maar dat is ook niet zo vreemd. Hij heeft de ziekte van Lijm.”

Tijdens zijn buut behandelde Fuchs ook een thema dat als een soort rode draad door de Bonte Avond liep. Het viel namelijk op dat de Duizelse heren zich graag als vrouw verkleden, zoals de Dollie Daltons. Deze vriendengroep sloot de avond af nadat ze vorig jaar de uitdaging aangingen om dit keer niet in de zaal maar op het podium te schitteren. De twee resterende avonden op 15 en 16 februari zijn inmiddels uitverkocht.