Er komt een oriëntatiejaar voor de economie-opleidingen bij Fontys Eindhoven. Op de foto hogeschooldirecteur Ronald Philipsen en projectleider Jennifer van Deursen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een oriëntatiejaar voor de economie-opleidingen bij Fontys Eindhoven. Op de foto hogeschooldirecteur Ronald Philipsen en projectleider Jennifer van Deursen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Een auto van de zaak? Dan kiest de student voor een opleiding economie

EINDHOVEN - Valt de keuze op een hbo-studie economie, maar weet de eerstejaarsstudent nog niet precies welke? Daarvoor start Fontys een oriëntatiejaar. De keuze valt dan ná dat jaar. Voordeel: de punten tellen gewoon mee voor de rest van de studie. 

 1. Spoedeisende Honger: een klein fast food feestje in de drive-in

  Spoedeisen­de Honger: een klein fast food feestje in de drive-in

  EINDHOVEN - Tot de eerste schop voor het prestigieuze project Nieuw Bergen de grond ingaat, zullen creatievelingen onder de naam De Ambulancedienst het pand aan de Deken van Somerenstraat gebruiken voor events. Woensdag is Spoedeisende Honger van start gegaan: een drive-in met langzaam bereid fastfood dat je online bestelt, maar bij het afhalen begint het mini avontuur. Je auto, fiets, brommer, scootmobiel of wat voor voertuig dan ook (‘Je mag niet te voet komen en het voertuig kan ook niet al te groot zijn, want dat past niet’) krijgt een wasbeurt en een dj zorgt voor muzikale nazorg. Kort gezegd: een feestje, maar dan anders.
 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open