Fouad Rashidi werd achter het stuur van zijn Suzuki doodgeschoten in de Eindhovense Sionstraat. De schutter stond naast de wagen en schoot vijf keer door de ruit heen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fouad Rashidi werd achter het stuur van zijn Suzuki doodgeschoten in de Eindhovense Sionstraat. De schutter stond naast de wagen en schoot vijf keer door de ruit heen. © Bert Jansen

Een liquidatie zó stom dat het geen moord kan zijn, en zó laf dat alleen de maximale straf voldoet

DEN BOSCH - Liefst dertien jaar cel wilde de officier van justitie voor de Eindhovenaar die in 2018 Fouad Rashidi in zijn auto doodschoot. Dertien? De rechters gaven hem er vijftien! Minder dan de maximale straf vonden ze niet genoeg voor het ’ogenschijnlijk gemak waarmee hij een leven nam’.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.