Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Eigenaren instelling voor gehandicapten berispt om wanbeleid

EINDHOVEN/ OPLOO - De omstreden zorgondernemers Loek Winter en Willem de Boer hebben zich schuldig gemaakt aan wanbeleid bij DeSeizoenen, een zorginstelling voor gehandicapten met ook een vestiging in Eindhoven. 

Zorgondernemers Loek Winter en Willem de Boer hebben DeSeizoenen voor een groot deel in eigendom. De Ondernemingskamer – onderdeel van het Amsterdamse hof en gespecialiseerd in conflicten in bedrijven en instellingen – oordeelde vrijdag dat sprake is geweest van tegenstrijdige belangen, gebrekkig toezicht en een ‘ernstig gebrek aan zorgvuldigheid’.

Bij DeSeizoenen krijgen mensen met een verstandelijke beperking zorg, begeleiding, huisvesting en dagbesteding. Onder meer Bronlaak in Oploo in de gemeente Sint Anthonis en een boerderij in de Genneper Parken in Eindhoven zijn vestigingen van DeSeizoenen.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.