Volledig scherm
PREMIUM
De Fransman Coupe Seydi (l) heeft het even zwaar te verduren in de match tegen de Belg Victor Schelstraete. © Foto Kees Martens/fotomeulenhof

Eindhoven Box Cup: Vanuit je boxspring de boksring in

EINDHOVEN  - Vrijwel alle hotels in Eindhoven doen tijdens de Dutch Design Week goede zaken door alle bezoekers van buitenaf. Alleen in het Van der Valk Hotel tref je bij het ontbijt geen designliefhebbers, maar vooral breedgeschouderde mannen in trainingspak. Voor het vierde jaar op rij was het hotel afgelopen weekend gastheer van de Eindhoven Box Cup. 

‘We hebben het Van der Valk-hotel omgetoverd in een bokstempel”, vertelt toernooidirecteur Jeremie Besson. Met bijna 200 boksers en hun begeleiders zijn tot de laatste kamer alle bedden gevuld. Epicentrum van de Eindhoven Box Cup is het chique congrescentrum. Zo wordt een van de vergaderzalen gebruikt tijdens de warming-up. Verspreid over de zaal bereiden verschillende boksers zich in stilte voor op hun duel. Dat de boksers vanuit hun bed zo ongeveer rechtstreeks de ring instappen, maakt Box Cup Eindhoven volgens organisator Jeremie Besson een geliefd toernooi. Hij ontvangt veel complimenten over de Eindhovense opzet. Ook de nabijheid van Eindhoven Airport is volgens hem een groot pluspunt. Uit een openstaande deur van de wedstrijdzaal ontsnappen onophoudelijk oeh’s en aah’s waarmee het publiek iedere uithaal begeleidt.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”