Volledig scherm
PREMIUM
De Fransman Coupe Seydi (l) heeft het even zwaar te verduren in de match tegen de Belg Victor Schelstraete. © Foto Kees Martens/fotomeulenhof

Eindhoven Box Cup: Vanuit je boxspring de boksring in

EINDHOVEN  - Vrijwel alle hotels in Eindhoven doen tijdens de Dutch Design Week goede zaken door alle bezoekers van buitenaf. Alleen in het Van der Valk Hotel tref je bij het ontbijt geen designliefhebbers, maar vooral breedgeschouderde mannen in trainingspak. Voor het vierde jaar op rij was het hotel afgelopen weekend gastheer van de Eindhoven Box Cup. 

‘We hebben het Van der Valk-hotel omgetoverd in een bokstempel”, vertelt toernooidirecteur Jeremie Besson. Met bijna 200 boksers en hun begeleiders zijn tot de laatste kamer alle bedden gevuld. Epicentrum van de Eindhoven Box Cup is het chique congrescentrum. Zo wordt een van de vergaderzalen gebruikt tijdens de warming-up. Verspreid over de zaal bereiden verschillende boksers zich in stilte voor op hun duel. Dat de boksers vanuit hun bed zo ongeveer rechtstreeks de ring instappen, maakt Box Cup Eindhoven volgens organisator Jeremie Besson een geliefd toernooi. Hij ontvangt veel complimenten over de Eindhovense opzet. Ook de nabijheid van Eindhoven Airport is volgens hem een groot pluspunt. Uit een openstaande deur van de wedstrijdzaal ontsnappen onophoudelijk oeh’s en aah’s waarmee het publiek iedere uithaal begeleidt.

  1. Spannende ontruiming voor treinreizigers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimiderend’
    PREMIUM

    Spannende ontruiming voor treinreizi­gers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimide­rend’

    EINDHOVEN - Het was een vreemde situatie voor treinreizigers donderdag in Eindhoven. De intercity uit Den Haag die om 18.15 uur het station moest inrijden stopte plots op last van de politie. Er werd een man gezocht die zich in een trein zou bevinden. Helmi de Beauvesier-Watson moest met handen omhoog uitstappen: ,,De gewapende mannen in de trein waren best intimiderend.”