Onder meer plan Celsius in Woensel-West in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism. 
De woningbouw op Strijp-R - hier het Cohousing-project - in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer plan Celsius in Woensel-West in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism. De woningbouw op Strijp-R - hier het Cohousing-project - in Eindhoven wordt bezocht door het congres van de Academy of Urbanism. © Sint Trudo

Eindhoven gaststad voor internationaal congres van Academy of Urbanism over betaalbare woningen

EINDHOVEN - Vier dagen lang is Eindhoven gastheer van de Academy of Urbanism (AoU), een organisatie van politici, beleidsmakers, stedenbouwkundigen, architecten en anderen die zich bezig houden met de ontwikkeling van steden. Thema van het jaarlijkse congres is betaalbare huisvesting. 

 1. Spoedeisende Honger: een klein fastfood feestje in de drive-in

  Spoedeisen­de Honger: een klein fastfood feestje in de drive-in

  EINDHOVEN - Tot de eerste schop voor het prestigieuze project Nieuw Bergen de grond ingaat, zullen creatievelingen onder de naam De Ambulancedienst het pand aan de Deken van Somerenstraat gebruiken voor events. Woensdag is Spoedeisende Honger van start gegaan: een drive-in met langzaam bereid fastfood dat je online bestelt, maar bij het afhalen begint het mini avontuur. Je auto, fiets, brommer, scootmobiel of wat voor voertuig dan ook (‘Je mag niet te voet komen en het voertuig kan ook niet al te groot zijn, want dat past niet’) krijgt een wasbeurt en een dj zorgt voor muzikale nazorg. Kort gezegd: een feestje, maar dan anders.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over coronadoden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over coronado­den

 2. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen