Volledig scherm
Stephan Vermeeren voert actie in de Hoogstraat Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Eindhoven start campagne tegen ongewenst rijgedrag op Hoogstraat

EINDHOVEN - De acties van bewoner Stephan Vermeeren om de Hoogstraat in Eindhoven veiliger te maken, lijken weerklank te vinden bij de gemeente. Die start woensdag de campagne ‘Geef elkaar de ruimte op de Hoogstraat’ waarbij ‘weggebruikers aangesproken worden op hun onveilig en niet sociaal gedrag’.

Vermeeren haalde eind augustus deze site en de krant omdat hij automobilisten en scooterrijders persoonlijk aansprak. Om ze rustiger te laten rijden op de 30 kilometer-straat. Want er wordt volgens Vermeeren nog volop gescheurd. ,,De politie doet niets dus ga ik zelf maar actie voeren”, zei hij tegen onze verslaggever. Omdat hij daarbij iets te enthousiast voor auto's sprong, waarschuwde de politie hem nog wel. 

Volledig scherm
De Hoogstraat in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Dinsdag maakt de gemeente Eindhoven bekend dat er vanaf woensdag flyers uitgedeeld worden, vlaggen geplaatst worden, symbolen op de weg geschilderd worden en ook een snelheidsdisplay komt er te staan. Om alle weggebruikers te attenderen op de campagne ‘Geef elkaar de ruimte’. Boa's en politiemensen gaan geen bonnen gaan uitschrijven tegen auto's en scooters die te hard of te lomp rijden, maar ze aanspreken.

Eind vorig jaar is geconstateerd dat de in 2016 heringerichte straat veiliger is geworden, schrijft de gemeente Eindhoven in het persbericht: er rijdt minder verkeer, er wordt minder hard gereden en er gebeuren weinig ongevallen. ‘Toch krijgen we regelmatig klachten dat fietsers en voetgangers zich niet veilig voelen in de straat. Dat komt vooral door ongewenst verkeersgedrag. Een verkeerscampagne, in samenwerking met de politie, moet daarom weggebruikers bewustmaken van het gewenste verkeersgedrag in de Hoogstraat', aldus de gemeente. 

De  campagne werd eerder al door wethouder Monique List aangekondigd. De maarregelen werden dus al voorbereid toen Vermeeren vorige maand de krant haalde.

Volledig scherm
Stephan Vermeeren voert actie in de Hoogstraat Eindhoven © Fotopersburo van de Meulenhof bv