Volledig scherm
Eindhovenaar Fouad Rashidi werd op zaterdag 8 september in de Sionstraat in zijn auto doodgeschoten. © Bert Jansen

Eindhovenaar (57) gepakt voor liquidatie Fouad Rashidi

UpdateEINDHOVEN - Een 57-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend opgepakt op verdenking van het doodschieten van Eindhovenaar Fouad Rashidi. De 34-jarige man werd op zaterdagavond 8 september in zijn auto aan de Sionstraat onder vuur genomen en overleed vrijwel direct.

Een getuige had na de schoten rond acht uur een man van in de vijftig en van Noord-Afrikaans uiterlijk zien vluchten met een tas. Die had de schutter mogelijk uit de auto van het slachtoffer gegrepen.

De verdachte woont vlakbij de Sionstraat waar de moord plaatsvond. In zijn huurhuis werd hij dinsdagochtend heel vroeg opgepakt. Omwonenden werden wakker rond 4.00 uur. Het arrestatieteam nam de man mee. Hij had een t-shirt en een trainingsbroek aan, had een blinddoek om en was geboeid. De politie heeft de rest van de ochtend het huis doorzocht.

Uiterst vriendelijk

Omwonenden beschrijven de verdachte als een uiterst vriendelijke man. Hij woonde al ongeveer 15 jaar in de straat en had weinig contact met de buurt en sprak beperkt Nederlands. “Hij kwam wel eens een mandje met kersen of druiven brengen”, vertelt een van de buren. “Hij werkte graag in de tuin. Deze zag er verzorgd uit, net als het huis en hijzelf.”

De politie doet huiszoekingen in Eindhoven, Spijkenisse en Rotterdam en onderzoekt ook twee bedrijfspanden in Son. De aanleiding voor de dodelijke afrekening zou een zakelijk conflict zijn. De politie wil dat niet bevestigen en zegt niets over het motief.

De verdachte had een autobedrijf op Ekkersrijt. Ook daar is onderzoek gedaan door de politie.