Volledig scherm
De Karpendonkse Hoeve experimenteert twee weken lang, samen met de Eindhovense startup Upprinting Food, met het printen van gerechtjes. © Karpendonkse Hoeve

Eindhovens sterrestaurant serveert twee weken lang geprinte gerechtjes

EINDHOVEN - Bij sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve kon dinsdag worden gesmuld van geprinte gerechtjes. Twee weken lang wordt de foodprinter van het de Eindhovense startup Upprinting Food hiervoor ingezet. 

Voor het printen worden gepureerde voedselresten gebruikt, zoals oud brood, het groen van prei en aspergeschillen. ,,Dingen die je normaliter weggooit, maar nog prima bruikbaar zijn", aldus Ingrid van Eeghem. ,,Op deze manier doen we ook iets aan het verkleinen van de afvalberg.” 

Vooralsnog gaat het om een twee weken durende test. Afhankelijk van feedback van bezoekers wordt het project wellicht voortgezet. ,,Ons lijkt het wel leuk om er in de toekomst iets meer mee te gaan doen”, aldus Van Eeghem. 

Volledig scherm
De Karpendonkse Hoeve experimenteert twee weken lang, in samenwerking met Upprinting Food, met het printen van gerechtjes. © Karpendonkse Hoeve
  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.