Zo zag het Stratumseind er de afgelopen maanden op zaterdagavond uit. Op 1 juni mag de horeca - zij het beperkt - weer open.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag het Stratumseind er de afgelopen maanden op zaterdagavond uit. Op 1 juni mag de horeca - zij het beperkt - weer open. © Kees Martens/DCI Media

Eindhovense horeca is het wachten beu en wil snel duidelijkheid: ‘Het is nú tijd voor actie’

Het geduld van de Eindhovense horeca is of raakt op. Want wat mag er nu wel en niet als de horeca op 1 juni - zij het beperkt - weer open mag? Er wordt ingezet op ruimere terrassen en buitenbarren. De gemeente hoopt snel duidelijkheid te kunnen verschaffen, maar wethouder Monique List maakt alvast een voorbehoud: ,,Het moet op 1 juni niet meteen één groot coronaterrassenfeest worden.”

De gemeente Eindhoven praat veel met de horeca, maar die horeca wil vooral duidelijkheid over wat er nu wel en niet mag vanaf 1 juni. Er zijn tal van plannen ingediend, van terrassen op diverse verdiepingen tot buitenbarren en tijdelijke overkappingen, maar alles wacht nog op goedkeuring. De gemeente is daarbij gebonden aan regels van de Veiligheidsregio en wat de regering beslist. ,,Dat weet ik ook wel, maar onze mooie plannen liggen al een hele tijd klaar. Het is tijd voor actie”, zegt Tom van Brussel, eigenaar van ’t Lempke aan het Stratumseind. Zijn geduld is op. ,,En burgemeester Jorritsma valt me behoorlijk tegen. Die mag zijn gezicht ook weleens laten zien.”