Gijsje van Bakel is een actie gestart voor een troostdeken voor onze planeet. Inmiddels maken en sturen al mensen vanuit tien verschillende landen lapjes voor die deken. Daarmee wil ze in november de deelnemers aan de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties laten zien dat mensen uit de hele wereld kunnen en willen samenwerken voor een beter klimaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Gijsje van Bakel is een actie gestart voor een troostdeken voor onze planeet. Inmiddels maken en sturen al mensen vanuit tien verschillende landen lapjes voor die deken. Daarmee wil ze in november de deelnemers aan de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties laten zien dat mensen uit de hele wereld kunnen en willen samenwerken voor een beter klimaat. © Kees Martens/DCI Media

Eindhovense laat met troostdeken zien dat actie tegen klimaatverandering kan en moet

EINDHOVEN/STEENSEL/EERSEL - De documentaire A life on our planet van de Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough (94) blijkt mensen te inspireren om in actie te komen tegen klimaatverandering. Dat is tijdens de landelijke manifestatie Klimaatalarm zondag 14 maart te zien en te horen.   

  1. Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaardig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven
    PREMIUM
    In Herinnering

    Marcel (2001-2015) was sportief en zachtaar­dig: een ongeluk maakte een eind aan zijn veel te korte leven

    EINDHOVEN - Marcel Diesbergen was een zachtaardige en vriendelijke jongen. Hij hield van sporten, genoot van zijn leven en hij was een groot fan van PSV. Op zondag 19 april 2015 was hij nog met zijn vader naar het kampioensfeest van PSV in de stad geweest. Een paar dagen later verongelukte Marcel tijdens een fietstocht, vroeg in de avond. Marcel was in februari pas 14 jaar geworden.