De auto's van zowel de advocaat als de politie raakten beschadigd bij de lange achtervolging
Volledig scherm
De auto's van zowel de advocaat als de politie raakten beschadigd bij de lange achtervolging © Fotopersburo Bert Jansen/Sem van Rijssel

Eindhovense omstreden advocaat blijft maand langer in voorarrest na levensgevaarlijke achtervolging

DEN BOSCH De Eindhovense advocaat die half december de cel in ging omdat hij het contactverbod met zijn ex-vriendin overtrad, blijft tot eind januari in voorarrest. Het is de derde keer dat hij achter tralies zit.

De advocaat (33) zat al vast voor een tweede verdenking van huiselijk geweld maar mocht vrij uit voorarrest op voorwaarde dat hij bij de vriendin uit de buurt zou blijven. Desondanks stond hij 13 december bij haar aan de deur. Hij vluchtte voor de politie die hem na een lange levensgevaarlijke achtervolging door woonwijken uiteindelijk in Nuenen in de kraag kon grijpen. Dat was met hulp van de wapenstok. 

Het is de derde keer dat de omstreden man achter tralies zit. Naast het geweld is hij eerder ook al betrapt op veel te hard rijden. Hij kwam ook in het nieuws omdat een client hem aanviel met een mes, en omdat hij eigenaar is van een  shisha-lounge die beschoten zou zijn. 

De deken van de orde van advocaten beraadt zich op verdere stappen tegen de man.