Volledig scherm
Fons Spooren op archiefbeeld © Marc Bolsius

Faillissement voormalig PSV-directeur Fons Spooren definitief opgeheven

DEN BOSCH - Het faillissement van voormalig PSV-directeur Fons Spooren is donderdag definitief vernietigd. 

Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat besloten omdat de zakenman uit Netersel een betalingsregeling heeft getroffen met de drie grootste schuldeisers en aan de curator voldoende geld heeft overgemaakt om vier andere schuldeisers te betalen.

De rechter verklaarde Fons Spooren (55) in september failliet op aanvraag van oud-horecabaas Henk Glaudemans. Spooren leende eind 2015 1,5 ton van Glaudemans en beloofde dat na twee maanden met een ongelofelijke vergoeding van 1 miljoen euro terug te betalen. Er werd helemaal niks uitgekeerd.  

Spooren ging in hoger beroep tegen zijn faillissement en bereikte kort voor de behandeling door het gerechtshof overeenstemming met Glaudemans over een regeling. Over de inhoud van de schikking doen de betrokkenen geen mededelingen.

Geldzorgen

Met de opheffing van het faillissement zijn de geldzorgen van Spooren niet verdwenen. De Rabobank heeft nog zeker een half miljoen euro tegoed, erkende de zakenman twee maanden geleden in de rechtbank. Met de bank heeft hij ook een betalingsovereenkomst gesloten. Verder staat hij in het krijt bij een Veldhovense vastgoedontwikkelaar. Met dat bedrijf trof hij ook een regeling.  

Flinke schulden bij onder andere de Belastingdienst (ruim 10.000 euro) en zorgverzekeraar (ruim 3000 euro) zijn afgedekt met geld dat hij op de rekening van de curator heeft gestort.