Volledig scherm
De TU/e campus (archieffoto). © FotoMeulenhof

Fietsersbond eert TU/e met gouden certificaat fietsvriendelijk bedrijf

EINDHOVEN - De TU/e heeft dinsdag het ‘gouden certificaat voor fietsvriendelijk bedrijf’ uitgereikt gekregen van de Fietsersbond. 

De universiteit heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in het vergroenen en verduurzamen van de campus. Het autogebruik wordt ontmoedigd en medewerkers en studenten worden gestimuleerd om met de fiets of bus naar de TU/e te komen. 

Fietsenteller

Op de campus werd dinsdagmiddag bij de uitreiking van het certificaat een fietsenteller in werking gesteld; de zevende in Eindhoven. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.