Flip Stroom uit Eindhoven met één van zijn Beatles-poppen: John Lennon.
Volledig scherm
Flip Stroom uit Eindhoven met één van zijn Beatles-poppen: John Lennon. © --

Flip Stroom (12) uit Eindhoven wint filmprijs met Beatles-clipje

EINDHOVEN - De twaalfjarige Flip Stroom uit Eindhoven heeft op het Cinekid filmfestival in Amsterdam hoge ogen gegooid met zijn zelfgemaakte stopmotion filmpje ‘Hello Beatles’. Stroom won in de Short by Kids-competitie de prijs voor ‘beste korte film’. 

De videoclip gaat over Flips favoriete band. Drie dagen lang is hij druk doende geweest met het maken van vier Beatles-poppen waarna de Eindhovense scholier uit groep 7B van het Novalis College ook nog eens drie dagen lang bezig was met filmen. Een hele klus: een stopmotion film is een animatiefilmpje waarbij honderden ‘foto’s’ aan elkaar worden gemonteerd. 

‘Beste muziek ooit’

In de clip zijn de Beatles-poppen te zien terwijl zij Back in the USSR spelen, één van Flips lievelingsnummers. ‘Ik ben best fan van die band. Mijn oudere broer luistert bijvoorbeeld heel veel naar rap, die is The Beatles eigenlijk al een soort vergeten. Maar ik denk dat als je er echt naar luistert, dat je dan nog steeds hoort dat het de beste muziek ooit is’, vertelde hij na de prijsuitreiking.