Volledig scherm
Winkelcentrum Ardèchelaan in de Achtse Barrier in Eindhoven met links het complex Cantershoef. © Google Maps

Foto's en verhalen uit Achtse Barrier in Eindhoven

EINDHOVEN Het leefbaarheidsteam Achtse Barrier (LTAB) organiseert een wedstrijd in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Zij roepen (oud)wijkbewoners op om foto’s en verhalen uit de huidige en vroegere Achtse Barrier in te sturen.

De wedstrijd vindt plaats omdat het volgend jaar honderd jaar geleden is dat Eindhoven, Gestel, Stratum, Woensel, Strijp en Tongelre één gemeente vormden. Het gemeentebestuur wil met de viering van dit jubileum vooral de saamhorigheid in de wijken en de stad bevorderen. ‘Eer gisteren, vier vandaag, maak morgen’. Dat is in het hele jaar 2020 het motto van de viering.

De wedstrijd in de Achtse Barrier bestaat uit drie delen: De mooiste recente foto’s van de wijk, de mooiste foto’s van vroeger en de mooiste en leukste verhalen of anekdotes, verzonnen of waargebeurd uit de Achtse Barrier. Een professionele onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. De resultaten worden op het FinFonFeest in augustus 2020 bekendgemaakt en tentoongesteld. Op die dag is ook de prijsuitreiking.

Inzenden van foto’s, verhalen en anekdotes kan tot 1 juli naar wedstrijd@ltab.nl. Meer details over de wedstrijd zijn te vinden op op www.ltab.nl