EINDHOVEN - De woonboten bij De Hurk
Volledig scherm
EINDHOVEN - De woonboten bij De Hurk © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Gemeente Eindhoven moet tempo maken met uitkopen woonbootbewoners De Hurk

EINDHOVEN - Uiterlijk 1 juli moet er duidelijkheid zijn over de toekomst van de woonboten op bedrijventerrein De Hurk in Eindhoven. Dat heeft de Raad van State (RvS), de hoogste bestuursrechter van Nederland, besloten. Doet de gemeente dit niet? Dan moet het de woonbootbewoners een dwangsom van 50 euro per dag betalen.

 1. Hennie van der Heijden (1943-2020) was helemaal gelukkig als ze met haar hengel aan de waterkant zat
  PREMIUM
  IN HERINNERING

  Hennie van der Heijden (1943-2020) was helemaal gelukkig als ze met haar hengel aan de waterkant zat

  EINDHOVEN - Met een hengeltje langs de waterkant, of in een bootje op het water. De gezamenlijke liefde voor het vissen liep als een rode draad door het huwelijk van Hennie en Wim van der Heijden. Ze waren vismaatjes en zaten, als het maar even kon, elke vrije dag of vakantie aan het water. Hennie overleed op 31 januari 2020 in het MMC, terwijl Wim in het Catharina Ziekenhuis lag te herstellen na een operatie vanwege longkanker.
 2. ‘Coded Club’ bedenkt ‘levende spellen’ voor bedrijven en hun personeel

  ‘Coded Club’ bedenkt ‘levende spellen’ voor bedrijven en hun personeel

  EINDHOVEN - Start up ‘Coded Club’ wil een nieuwe hype aan het bewezen concept van escape rooms toevoegen: de Coded Game. Vanuit Eindhoven ontwerpt Coded Club games voor organisaties die hun klanten of bezoekers een nieuw soort ervaring willen bieden. Het bedrijf heeft zijn start aan escape rooms te danken, maar oprichters Anke van Vark en Anne Veenstra gooiden dat systeem open. Ze bedenken games zonder “room” en zonder “escape”. “Met onze spellen willen we spelenderwijs kennis en kunde overbrengen.”