Tijdens de actie #NL blijft thuis vorig jaar maaide Bas Heijmans de tekst 'Stee seef' in de fairways op Golfbaan Welschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de actie #NL blijft thuis vorig jaar maaide Bas Heijmans de tekst 'Stee seef' in de fairways op Golfbaan Welschap. © Bas Heijmans

Google ziet alles, zelfs de gemaaide boodschap op Golfbaan Welschap

EINDHOVEN - De deelname van Bas Heijmans en zijn familie, de voormalige eigenaars van Golfbaan Welschap, aan de actie #NL Blijft thuis vorig jaar is door de satellieten van Google Earth vereeuwigd.  De boodschap ‘Stee seef’ ofwel ‘Pas goed op jezelf’ die hij toen met een collega in het gras van de golfbaan maaide, is messcherp van bovenaf in beeld gebracht. 

 1. Veel meer studenten op straat door strenge regels kamerverhuur dan gemeente Eindhoven berekent, zeggen insprekers
  PREMIUM
  UPDATE

  Veel meer studenten op straat door strenge regels kamerver­huur dan gemeente Eindhoven berekent, zeggen insprekers

  EINDHOVEN - De strenge regels voor studentenhuizen in Eindhoven zorgen ervoor dat huisbazen kappen met het verhuren van kamers, dat er nauwelijks nog nieuwe vergunningen aangevraagd worden én dat er straks een groot aantal studenten op straat komen te staan als illegale verhuur wordt aangepakt. Dat zijn er geen 1700 zoals de gemeente becijferde maar misschien wel 2500 of 4000.
 2. Dik verlies Eindhoven Airport, maar dat herstelt mogelijk snel door vliegvakanties: 'Eerder dan bij Schiphol’
  PREMIUM

  Dik verlies Eindhoven Airport, maar dat herstelt mogelijk snel door vliegvakan­ties: 'Eerder dan bij Schiphol’

  EINDHOVEN - Af- en aan vliegende toestellen, volle parkeerplaatsen en drukte in de terminal. Als de coronamaatregelen worden versoepeld kan het op Eindhoven Airport zomaar weer een alledaags beeld zijn. Want geen luchthaven die de boel zo rap ziet aantrekken als Eindhoven. Dat verwacht Airport-baas Roel Hellemons tenminste, die over vorig jaar Ferrari-rode cijfers moest schrijven.
 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'