Halve eeuw terug telde Philips 100.000 werknemers, nu zijn het er slechts 10.000

Met videoWeer een nieuwe topman bij Philips die het mes in de organisatie zet. Duizenden mensen verliezen hun baan. In Nederland zakt het personeelsbestand onder de 10.000. Wat blijft er nog over van het roemruchte elektronicaconcern?

6 reacties

 • Theo Binnendijk

  1 maand geleden
  Je moet natuurlijk wel kijken naar de verkochte onderdelen NXP en ASML dat echte banenmotors zijn geworden.
 • Cor Vijd

  2 maanden geleden
  Grafische Industrie: in 1970 werk voor 135.000 man… in 1996 nog 100.000… Hierna een dompertje, in 2005 nog ongeveer 50.000 man (!) als inzet naar de ‘crisisjaren’, n.l. minder drukwerk i.v.m. verlies alle bedrijven ( vanaf 1997 )… Vanaf 2005 in tien jaar tijd complete afbraak van deze industrie… Succes met Philips en navolgende concerns, de klap zal nu wel een keertje komen en kan iedereen thuis de centjes in stilte gaan tellen…
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Als men toch gaat vergelijken met een halve eeuw terug moet er bij de winst- en verliesrekening ook rekening gehouden worden met de bedrijven die uit Philips zijn ontstaan en nu kroonjuwelen zijn in onze economie.
 • Wilco Rorijs

  2 maanden geleden
  Alles ten bate van de aandeelhouders, de geld consumerende parasieten van de beursgenoteerde ondernemingen. Leve de aandeelhouders, alles moet wijken voor hun financiële aandeel zonder daadwerkelijk van het feitelijke bedrijf met haar personeel te houden!
 • Theo de Beer

  2 maanden geleden
  Hoe lang nog voor Philips de weg van Kodak gaat?