Volledig scherm
PREMIUM
Fontys- ICT Rachelsmolen gebouw R-1 , student Sem Voigtländer heeft 'n lek gevonden in een app voor het besturingssysteem van Apple. © Jean Pierre Reijnen

Helmondse Fontysstudent vindt lek in Apple-software

Eerstejaars Fontys-student Sem Voigtländer vindt een beveiligings­fout in de software van een app van het grote Apple. Een ander softwarebedrijf bood hem meteen een baan aan. 

Sem Voigtländer (20) is eerstejaarsstudent ICT aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. Welgeteld tien minuten had de Helmonder er voor nodig om de eerste tekenen te vinden van een fout in het softwaresysteem van de Apple-app genaamd Shortcuts. Gebruikers kunnen daarmee een eigen ‘snelkoppeling’ maken of door anderen gemaakte ‘shortcuts’ down­loaden. Die ‘shortcuts’ zijn heel simpel te starten via een klik, of via een commando voor de virtuele assistent Siri.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.