VESSEM Ralf Driesen bij de safari-tenten op Eurocamping aan de Zwembadweg in Vessem. Ook de campings en recreatieparken worden hard getroffen door corona
Volledig scherm
PREMIUM
VESSEM Ralf Driesen bij de safari-tenten op Eurocamping aan de Zwembadweg in Vessem. Ook de campings en recreatieparken worden hard getroffen door corona © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Het regent annuleringen bij campings en vakantieparken: ‘Hopen op een goede zomer als corona dan voorbij is’

EINDHOVEN - De nog strengere regels rond het coronavirus hebben verregaande gevolgen voor vakantieparken en campings in deze regio. 

Een verbod om open te gaan is er nog niet maar er moeten wel tal van maatregelen genomen worden om gasten op afstand van elkaar te houden. Veel faciliteiten zoals zwembaden, speeltuinen en horeca moeten bovendien wel gesloten blijven. 

Het stelt de eigenaren voor een dilemma. Is het nog verantwoord en werkbaar om open te blijven en nemen hun gasten genoegen met een camping waar de faciliteiten gesloten zijn en kinderanimatie ontbreekt? Deze dagen staan bij veel campings en recreatieparken dan ook in het teken van overleg. Veel tijd is er niet want begin april begint het seizoen en de paasdagen komen eraan. Ook mensen die geboekt hebben zullen hun eigen afweging maken. Wie meer dan drie maanden voor het begin van de vakantie annuleert, krijgt bij veel campings en vakantieparken nog een aanzienlijk deel van de reissom terug.