De nieuwste  impressie van het plan District E voor het Stationsplein in Eindhoven. De hoogste toren is verhoogd naar 170 meter in plaats van 158 en staat nu aan de westkant, tegenover de Bijenkorf. Op de voorgrond de Admirant aan de Emmasingel, met 105 meter tot nu de hoogste toren.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwste impressie van het plan District E voor het Stationsplein in Eindhoven. De hoogste toren is verhoogd naar 170 meter in plaats van 158 en staat nu aan de westkant, tegenover de Bijenkorf. Op de voorgrond de Admirant aan de Emmasingel, met 105 meter tot nu de hoogste toren. © Amvest/Powerhouse Company

Hoogste toren plan District E in Eindhoven groeit naar 170 meter

EINDHOVEN - Geen 158 meter maar zelfs 170 meter wordt de hoogste toren van het plan District E voor het Stationsplein in Eindhoven. Dat heeft vooral technische oorzaken. Ook wordt er nog volop gesleuteld aan precieze locatie voor deze westtoren. In de nieuwste versie staat die gepland tegenover de Bijenkorf. 

De verdiepingsvloeren - zo’n vijftig stuks - moeten volgens nieuwe berekeningen dikker uitgevoerd worden en de basisetages worden iets hoger. Bovenop komt bovendien een nepverdieping: een opstaande rand zoals ook de Bijenkorf heeft om de op het dak geplaatste installaties te verbergen. Dat zei architect Paul Stavert van Powerhouse Company maandagavond tijdens een informatieavond over District E. De nieuwe onderlinge plek voor de drie torens is nog niet honderd procent zeker,,,Deze configuratie wordt nog doorgerekend door de winddeskundigen van de Technische Universiteit Eindhoven. Er is een kleine kans dat de kleinste toren dan aan de Stationsweg komt in plaats van het dichtst bij het spoor.”  Over enkele maanden wordt het definitieve plan afgetikt. Daarna start het opstellen van een bestemmingsplan.