De Steentjeskerk aan de Sint Antoniusstraat in Eindhoven wordt in november 2019 het ‘Huis van Sinterklaas'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Steentjeskerk aan de Sint Antoniusstraat in Eindhoven wordt in november 2019 het ‘Huis van Sinterklaas'. © Michel Theeuwen

Huis van Sinterklaas in Steentjeskerk Eindhoven

EINDHOVEN - In navolging van andere Nederlandse steden krijgt ook Eindhoven eind van het jaar het Huis van Sinterklaas. Tussen 19 november en 5 december woont Sinterklaas met zijn Pieten in de Steentjeskerk aan de Sint Antoniusstraat. Organisator Olaf van Gelder heeft alle vergunningen al binnen. “Nu ben ik bezig het financiële plaatje af te ronden. We zoeken nog wat sponsoren”.

Van Gelder, die zelf elk jaar begin december in de huid èn kledij van Sinterklaas kruipt, laat met zijn initiatief een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. “Ik vind het gaaf om zoiets voor kinderen in Eindhoven te organiseren. Er is straks van alles te doen. Je maakt kennis met het spannende, lange leven van de Goedheiligman en je wordt zelfs in zijn werkkamer ontvangen. Alle kinderen ontvangen bij de entree een zogenaamde Pietenkaart. Daarmee kunnen ze in alle ruimten aan een activiteit meedoen. Een volle kaart levert een Pietendiploma op”.