De diagnose coronavirus wordt niet zomaar gesteld, de patiënt dient aan specifieke kenmerken (zoals koorts, hoesten of benauwdheid) te voldoen.
Volledig scherm
PREMIUM
De diagnose coronavirus wordt niet zomaar gesteld, de patiënt dient aan specifieke kenmerken (zoals koorts, hoesten of benauwdheid) te voldoen. © Thinkstock

Huisartsen Zuidoost-Brabant over komst corona: ‘Niet óf, maar wanneer’

EINDHOVEN - Nu het coronavirus aan onze grenzen staat, is het alle hens aan dek. De mondkapjes vliegen de deur uit en huisartsen rekenen erop dat het virus ook in Zuidoost-Brabant de kop op steekt. ‘Het is niet de vraag of, maar meer de vraag wanneer’.

Een met het coronavirus besmette Duitser uit Langbroich, vlakbij de grens met Sittard, zette dinsdagavond de zaak in Nederland op scherp. Alle protocollen werden uit de kast gehaald. Het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) startte ijlings een onderzoek om te achterhalen of de oosterbuur in Nederland verbleef terwijl het virus zich bij hem openbaarde. Dat was niet het geval en hij was toen ook niet met Nederlanders in contact geweest, zo bleek woensdag. Toch zetten huisartsen zich schrap, ook in Zuidoost-Brabant.