Volledig scherm
PREMIUM
De medewerkster van Jeugdbescherming Brabant die anoniem haar verhaal doet in de kamer waar kinderen onder toezicht contact kunnen hebben met hun ouders. © FotoMeulenhof

Hulpverleenster in jeugdzorg doet haar verhaal: ‘Bedreigingen worden steeds persoonlijker’

EINDHOVEN/DEN BOSCH - Werkers in de jeugdzorg weten dat hun werk agressie kan oproepen. Maar de bedreigingen worden heftiger. De sector luidt de noodklok. Een hulpverleenster van Jeugdbescherming Brabant doet haar verhaal. 

Ze kreeg onverwacht een trap in haar rug. Ze werd in brieven en mails bedreigd en uitgescholden. Een collega kreeg te horen dat ze 'wisten waar zijn kinderen op school zitten'. Zij werd op weg van kantoor naar huis gevolgd. Weer een andere collega werd bedreigd met een mes.

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”