Volledig scherm
Peer Swinkels van Bavaria is door FRITS Magazine gekozen tot topman van 2019. © Royal Swinkels Family Brewers

Ingrid de Boer en Peer Swinkels zijn dit jaar de beste volgens FRITS

EINDHOVEN - Ingrid de Boer van Woonbedrijf en Peer Swinkels van Bavaria zijn door FRITS Magazine gekozen tot topvrouw en topman van het jaar. De twee voeren de lijst aan van de top 50 regionale topvrouwen en topmannen die de Eindhovense stadsglossy jaarlijks opstelt. 

Volledig scherm
Ingrid de Boer (directeur woonbedrijf Eindhoven) is door FRITS Magazine gekozen tot topvrouw van 2019. © FotoMeulenhof

Ingrid de Boer geeft al veertien jaar leiding aan Woonbedrijf, de grootste huisvester in de regio. Met 33.000 woningen, een omzet van 200 miljoen en honderden medewerkers. Volgens de jury stond De Boer mede aan de basis van de woningontwikkeling en de invulling van het culturele programma op Strijp-S. ‘Een invloedrijke verbinder binnen kennis- en netwerkorganisaties met speciale aandacht voor de positie van vrouwen aan de top.’

De verkiezing van Peer Swinkels valt samen met het 300-jarige bestaan van Bavaria, tegenwoordig officieel Swinkels Family Brewers. Volgens de jury is de hele familie Swinkels zeer actief op de internationale markt. ‘Bavaria voert inmiddels 26 merken en de bedrijfscijfers vertonen een stijgende lijn. Zo werd er een recordomzet van 713 miljoen euro gedraaid en heeft het bedrijf wereldwijd ongeveer 2.000 mensen in dienst. Als voormalige marketeer weer Peer Swinkels als geen ander dat leidinggeven teamwork is.’

Appels en peren

Het was alweer de tiende keer dat FRITS met de top 50 kwam. Volgens hoofdredacteur Hans Matheeuwsen is het de grootste uitdaging om elke keer opnieuw de mensen in beeld te brengen die er toe doen in de regio Eindhoven. ‘Onze lijsten zijn niet volgens een wetenschappelijke systematiek samengesteld. We kijken naar macht en invloed. Is iemand bijvoorbeeld in staat om relaties op te bouwen, samen te werken en mensen mee te krijgen. Maar het blijft appels met peren vergelijken’, zo geeft ook Matheeuwsen toe. 

Bij de vrouwen staan Irene van Rijsewijk van de Eindhoven Academy en Winny Hoffmann van de Hoffmann Groep op de respectievelijk tweede en derde plaats. Bij mannen staan Edzo Doeve van Dela en Martijn Paulen van de Dutch Design Foundation op twee en drie.