Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Berlo, Boudie Hoogedeure en Daan Heijsters (v.l.n.r.) van stichting Innovation District Strijp-T in de daktuin van gebouw TQ in Eindhoven. © FotoMeulenhof

Innovation District Strijp-T in Eindhoven, als je Strijp-S ontgroeid bent

EINDHOVEN - Een ecosysteem waarbij bedrijven elkaar versterken. Dat plan lijkt te werken. Daarbij is een 'ouderwetse' borrel onontbeerlijk.

Nog dit jaar hoopt Strijp-T de laatste huurders van gebouw TQ bekend te maken. Ondertussen wordt al gewerkt aan de ombouw van TY, de Glaskathedraal. En binnenkort krijgt ook gebouw TZ een opknapbeurt; de groen en blauw gekleurde geveldelen verdwijnen. In de tussentijd verenigen de zittende huurders van Innovation Powerhouse TR en TQ zich in de stichting Innovation District Strijp-T.

  1. Praten met scouts over de hele wereld

    Praten met scouts over de hele wereld

    EINDHOVEN - Scoutinggroepen van over de hele wereld hadden afgelopen weekend contact met elkaar tijdens de jaarlijkse JOTA (Jamboree On The Air). Met traditionele zendapparatuur werd net zo makkelijk gesprokenmet scouts in Amerika als in Eersel. De Eindhovense scoutinggroep Graaf Folke Bernadotte aan de Tongelrese Van Oldenbarneveltlaan heeft een dertig meter hoge zendmast bij de blokhut opgetrokken. Samen met een iets meer experimentele antenne verderop zorgt die ervoor dat de scouts tijdens de jaarlijkse JOTA op de 40 meterband (korte golf) elk plekje op aarde kunnen bereiken.