Eindhoven kan een snelle intercity-verbinding met Heerlen en Aken voorlopig vergeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eindhoven kan een snelle intercity-verbinding met Heerlen en Aken voorlopig vergeten. © NS

Intercity van Eindhoven naar Aken komt er niet vóór 2030, zegt staatssecretaris

EINDHOVEN Eindhoven kan een intercity-verbinding naar Heerlen en Aken voorlopig vergeten, zo heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven aan de Tweede Kamer laten weten. Vooral het gebrek aan ruimte op het station in Eindhoven is een sta-in-de-weg voor deze verbinding met Duitsland. 

  1. Jasmijn van den Hoogen en Hangmat schrijven Eindhoven-lied winnen in competitie The Sound of Eindhoven

    Jasmijn van den Hoogen en Hangmat schrijven Eindhoven-lied winnen in competitie The Sound of Eindhoven

    EINDHOVEN – Jasmijn van den Hoogen is de winnaar geworden van de verkiezing The Sound of Eindhoven. Haar compositie Doemedanieaan Man werd door de vakjury als beste bestempeld. De publieksprijs werd gewonnen door het trio Hangmat met Lichtjesroute. Beide winnaars komen later dit najaar op de A en B-kant van een heuse vinylplaat. Ook krijgen ze elk 1000 euro en mogen een professionele videoclip maken.
  1. Theaterfestival De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

    Theaterfes­ti­val De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

    De 30ste editie van De Parade werd vrijdagavond afgetrapt in Eindhoven, naast het Parktheater. Het was de eerste keer dat het bekende theaterfestival Brabant aandeed. Het is het eerste festival in Zuid-Nederland in dit coronajaar. De Parade in Eindhoven vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. De tent De Reizende Schouwburg blijft nog tot en met 27 juni in Eindhoven staan. Per dag is er plek voor 150 bezoekers. Die kunnen een pakket boeken met diner, of een matinee. Op het programma onder meer de cabaretiers Remko Vrijdag en Rutger de Bekker en Het Zuidelijk Toneel.