Volledig scherm
Overval Kruidvatfiliaal aan Cassandraplein in Eindhoven. © Bert Jansen

Jongens van 15 en 17 opgepakt voor overval op Kruidvat Eindhoven

EINDHOVEN - De twee verdachten van de overval op de Kruidvat aan het Cassandraplein in Eindhoven zijn jongens van 15 en 17 jaar oud. Ze zijn afgelopen woensdag aangehouden. 

De 17-jarige verdachte meldde zich zelf op het bureau in Eindhoven. Kort daarna pakte de politie de tweede op. 

Al direct na de overval werd bekend dat de daders tieners waren. Ze dreigden die woensdagavond 1 mei rond 20.00 uur met een mes en eisten geld. Ze ontkwamen na de overval, waarschijnlijk door te vluchten op een fiets. 

Daags na de overval werd al een toen 16-jarige jongen uit Waalre opgepakt. Of het hier om dezelfde jongen gaat, heeft de politie niet bekendgemaakt. 

Veel aandacht

Afgelopen week besteedde de politie veel aandacht aan de oplossing van deze overval. Zo werden er in de buurt borden neergezet met informatie over de overval en besteedde tv-programma Bureau Brabant aandacht aan de zaak. 

  1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
    PREMIUM
    Update

    Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

    EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.