538 Showcase met Kensington
Volledig scherm
538 Showcase met Kensington © Bibian Bingen

Kensington had maar weinig ‘Time’ voor de fans in Eindhoven

EINDHOVEN - Ruim 100 liefhebbers kregen donderdagavond een vipbehandeling van Kensington toen de band in Eindhoven een ‘showcase’ gaf van zijn vijfde album. Dat de band daarvoor het Klokgebouw had uitgekozen, had alles te maken met de titel van de plaat: Time.

,,Wel gitaar leren spelen, hè”, klinkt de opdracht aan Noa, een kind van een jaar of vier dat met een grote koptelefoon op zijn hoofd tegen het podium aan staat. Hij heeft een plectrum gekregen van gitarist Casper Starreveld van Kensington. Bij dit mini-optreden staat iederéén vooraan, want met ruim honderd man publiek is de Radio 538 Showcase in het Klokgebouw een intiem onderonsje.

Met Time als albumtitel begint het optreden, als kwinkslag naar het organiserende radiostation, om 17.38 uur. Tijd, daar heeft de band deze donderdag trouwens niet veel van. Om 18.06 uur is het uit met de pret. Later op de avond wacht het viertal een signeersessie in platenwinkel Plato in thuisstad Utrecht. Zo verdwijnen de bandleden even gauw van het podium als ze erop zijn verschenen.

Gissen naar nummers

Sharon van Witteveen (30) uit Zevenaar vindt het best. Ze rijdt zo ook naar Utrecht, om het album een dag voor de officiële release al te kunnen kopen. ,,Ik had alleen wel gehoopt dat ze meer van hun nieuwe album zouden spelen.”

Twee oude nummers en drie nieuwe speelde Kensington in het Klokgebouw. Het publiek kende die nieuwe nummers allang, twee daarvan zijn al een tijdje op Spotify te beluisteren en de derde nieuwe is al een aantal keer live gespeeld. En zo blijft het gissen naar de overige nummers op Time.

Nu hoef je geen revolutionaire koerswijziging te verwachten, zoveel maken de drie nieuwe nummers wel duidelijk. Kensington klinkt nog altijd als een overgeproduceerde dertien-in-een-dozijnband met aanstekelijke melodieën. Dat ook de nieuwe plaat de nodige kritiek zal krijgen, ligt dus voor de hand. Maar de band die de Johan Cruijff Arena uitverkocht, zal zich er niet druk om maken.

Quote

De nieuwe nummers klinken wel vernieu­wend. Gelukkig maar. De laatste tijd was het steeds een beetje hetzelfde deuntje

Lars Platjouw

Afgaande op enkele gasten van 538 is het album minimaal zo goed als zijn voorgangers. ,,De nieuwe nummers klinken wel vernieuwend”, vindt Lars Platjouw (21) uit het Zeeuwse Axel. ,,Gelukkig maar. De laatste tijd was het steeds een beetje hetzelfde deuntje.”

Professioneel als Kensington is, heeft het ook in het Klokgebouw voor een goed klinkend optreden gezorgd. Dat wil natuurlijk ook wel lukken als je een geluidsband laat meedraaien. Een topband móet kwaliteit leveren, op elke locatie. Gelukkig maar, want Vincent Valkenburg (27) is er helemaal voor uit het Friese Workum gekomen. ,,Ik vind het bijzonder wat Kensington doet. In Nederland moet je het meestal doen met artiesten als Jan Smit. Gelukkig hebben we deze band.”