Anne van der Steen (links) en Jules Keeris organiseren een kindertalkshow in het Parktheater in Eindhoven.
Volledig scherm
Anne van der Steen (links) en Jules Keeris organiseren een kindertalkshow in het Parktheater in Eindhoven. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Kinderen lossen grote mensen problemen op bij kindertalkshow in het Parktheater in Eindhoven

EINDHOVEN/KNEGSEL - Betere reclames die laten zien hoe leuk het is op school om het lerarentekort op te lossen of samen huizen kopen en mensen bij je laten logeren om de woningnood te lijf te gaan, het zijn enkele ideeën die kinderen hebben om complexe vraagstukken op te lossen.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’
  PREMIUM

  Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’

  EINDHOVEN - Bijna 10,5 uur gevlogen, daarna noodgedwongen nog ruim 4 uur in het vliegtuig moeten blijven zitten op Schiphol en vervolgens uren wachten op een testuitslag. Zonder eten. Zonder te weten wat er daarna gaat gebeuren. De 51-jarige Eindhovenaar Han Wijn en zijn vrouw Monique (50) zijn vrijdagmiddag en -avond allerminst blij. ,,We hebben een prachtige vakantie in Zuid-Afrika gehad, maar nu zitten we enorm te balen. Dit is niet prettig.”