Volledig scherm
Medewerker van een Dorcaswinkel in Apeldoorn (archieffoto). Dorcas telt 35 kringloopwinkels in Nederland. © Maarten Sprangh

Kringloopwinkel Dorcas aan Brussellaan Eindhoven opnieuw uitgebreid

EINDHOVEN - De Dorcas kringloopwinkel aan de Brussellaan 2b heeft in een kleine drie jaar tijd zijn winkeloppervlak verdubbeld. Wethouder Renate Richters opent zaterdag de tweede uitbreiding van de kringloopwinkel, die nu 2000 vierkante meter groot is.

Dat doet de wethouder vanwege de opzet van de winkel: een flink bedrag van de opbrengst gaat naar armoedebestrijding in Eindhoven. ,,Dit jaar zijn 20 gezinnen uit Eindhoven een week op een geheel verzorgde vakantie geweest, mensen die dat zelf niet kunnen betalen. En volgend jaar zijn we in staat 50 gezinnen zo’n vakantieweek aan te bieden. Dit is en blijft een kernactiviteit van de winkel. We werken hierin nauw samen met Stichting Leergeld Eindhoven”, zegt voorzitter Christiaan de Jager. ,,Daarnaast ondersteunen we een ontwikkelingshulp project in Ethiopië, dat gericht is op duurzame bestrijding van armoede daar.”

De Dorcaswinkel opende in december 2016 de deuren in het Gare du Nord-pand op de hoek van de Brussellaan en de Bisschop Bekkerslaan. De christelijke hulporganisatie telt in heel Nederland 35 vestigingen. Sinds de start is de Eindhovense winkel in twee fasen verdubbeld in oppervlakte. Er werken uitsluitend (parttime) vrijwilligers; op dit moment zijn er dat zo’n tachtig. Elke donderdagmiddag biedt de winkel ook een extra reparatieservice, tegen een door klanten zelf te bepalen vrijwillige bijdrage. ,,We helpen om bijvoorbeeld een koffiezetapparaat  te repareren of om kleding te verstellen”, zegt De Jager.  

Renate Richters zal rond 11.00 uur het nieuwe onderdeel ‘de Parels’ openen, met producten van bijzondere waarde. ,,Wij krijgen regelmatig mooie spullen aangeboden, omdat mensen weten dat onze opbrengst volledig naar goede doelen gaat.”

  1. Spannende ontruiming voor treinreizigers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimiderend’
    PREMIUM

    Spannende ontruiming voor treinreizi­gers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimide­rend’

    EINDHOVEN - Het was een vreemde situatie voor treinreizigers donderdag in Eindhoven. De intercity uit Den Haag die om 18.15 uur het station moest inrijden stopte plots op last van de politie. Er werd een man gezocht die zich in een trein zou bevinden. Helmi de Beauvesier-Watson moest met handen omhoog uitstappen: ,,De gewapende mannen in de trein waren best intimiderend.”