Jarenlange partnermishandeling hoeft een Eindhovenaar geen celstraf te kosten omdat hij in therapie is gegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Jarenlange partnermishandeling hoeft een Eindhovenaar geen celstraf te kosten omdat hij in therapie is gegaan. © Getty Images

Langdurig partnergeweld: werkstraf geëist tegen Eindhovenaar

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die zeker drie jaar zijn partner mishandelde verdient uiteraard straf. Maar omdat hij ‘goed aan zichzelf heeft gewerkt’ en de relatie opnieuw kansen krijgt, mag dat wat het Openbaar Ministerie betreft bij een werkstraf van 120 uur blijven.

Twee ambulances waren nodig toen buren van het Eindhovense stel op een nacht in april vorig jaar alarm sloegen. De vrouw was naar de overkant gevlucht en zat onder het bloed. De man (29) ook, hij had een messteek in zijn buik gekregen.

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.