Volledig scherm
Laurent de Vries © RV

Laurent de Vries nieuw collegelid Summa College

EINDHOVEN - Laurent de Vries uit Arnhem is per 1 januari benoemd tot bestuurder van het Summa College in Eindhoven. Samen met Petra van Lange vormt hij een collegiaal bestuur. De Vries volgt hiermee Antoine Wintels op die met pensioen gaat.

De Vries (1959) is sinds 2013 bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Viattence. Daarvoor heeft hij twaalf jaar bij de GGD gewerkt, waarvan de laatst zes jaar als algemeen directeur van GGD Nederland. Eerder was hij wethouder van de gemeente Renkum en projectmanager bij ProRail. Ook is hij negen jaar directeur geweest van een Dominicanenklooster voor bezinning en spiritualiteit.

De Vries woont in Arnhem en heeft twee kinderen van 27 en 30 jaar. Het voornemen is om volgend jaar naar regio Eindhoven te verhuizen. 

  1. Spannende ontruiming voor treinreizigers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimiderend’
    PREMIUM

    Spannende ontruiming voor treinreizi­gers Eindhoven: ‘Gewapende mannen waren best intimide­rend’

    EINDHOVEN - Het was een vreemde situatie voor treinreizigers donderdag in Eindhoven. De intercity uit Den Haag die om 18.15 uur het station moest inrijden stopte plots op last van de politie. Er werd een man gezocht die zich in een trein zou bevinden. Helmi de Beauvesier-Watson moest met handen omhoog uitstappen: ,,De gewapende mannen in de trein waren best intimiderend.”