Volledig scherm
Laurent de Vries © RV

Laurent de Vries nieuw collegelid Summa College

EINDHOVEN - Laurent de Vries uit Arnhem is per 1 januari benoemd tot bestuurder van het Summa College in Eindhoven. Samen met Petra van Lange vormt hij een collegiaal bestuur. De Vries volgt hiermee Antoine Wintels op die met pensioen gaat.

De Vries (1959) is sinds 2013 bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Viattence. Daarvoor heeft hij twaalf jaar bij de GGD gewerkt, waarvan de laatst zes jaar als algemeen directeur van GGD Nederland. Eerder was hij wethouder van de gemeente Renkum en projectmanager bij ProRail. Ook is hij negen jaar directeur geweest van een Dominicanenklooster voor bezinning en spiritualiteit.

De Vries woont in Arnhem en heeft twee kinderen van 27 en 30 jaar. Het voornemen is om volgend jaar naar regio Eindhoven te verhuizen. 

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”