Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Leerlingen Augustinianum Eindhoven kunnen opgelucht ademhalen: uitslag komt op afgesproken tijd

EINDHOVEN - De leerlingen van het Augustinianum in Eindhoven hoeven woensdag niet langer te wachten op hun eindexamenuitslag. Dat laat rector Marc van Dongen weten. De middelbare school maakt gebruik van administratiesysteem Somtoday, dat woensdag getroffen werd door een storing.

Voor het eerst zouden de cijfers automatisch worden ingevoerd in plaats van door de scholen zelf, maar als gevolg van een fout duurt dit langer dan verwacht. Doordat het bestuur van het Augustinianum tijdig ingreep, konden eventuele problemen afgewend worden. ,,Onze leerlingen krijgen 'gewoon’ tussen 15.15 en 16.30 uur, zoals afgesproken, hun einduitslag doorgebeld", laat nieuwbakken rector Van Dongen weten.

Quote

Onze leerlingen krijgen 'gewoon’ tussen 15.15 en 16.30 uur, zoals afgespro­ken, hun einduit­slag doorgebeld.

Rector Marc van Dongen

Opgelucht

Van Dongen, die zijn rol als rector sinds 1 juni bekleedt, is opgelucht met het snelle handelen van zijn school. ,,Toen we lucht kregen van de storing, hebben we in het systeem bepaalde instellingen handmatig aangepast, waardoor er voor ons niets verandert. Wat die aanpassingen precies zijn durf ik niet te zeggen: de technische details weet ik niet precies.”

Dat zal hem - en de leerlingen - een zorg zijn. Van Dongen is al lang blij dat de uitslag 'gewoon volgens afspraak’ gecommuniceerd kan worden. En de eindexamenkandidaten beslist ook. 

Volledig scherm
Marc van Dongen, sinds 1 juni rector van het Augustinianum in Eindhoven. © Masja Vlaminckx