Henri Barten heeft een boek geschreven met verhalen en foto's uit de Lijmbeekstraat in Eindhoven. Hier staat hij voor zijn vroegere ouderlijk huis op nummer 326 - Nu Rosa Manusstraat 9.
Volledig scherm
PREMIUM
Henri Barten heeft een boek geschreven met verhalen en foto's uit de Lijmbeekstraat in Eindhoven. Hier staat hij voor zijn vroegere ouderlijk huis op nummer 326 - Nu Rosa Manusstraat 9. © DCI Media

Lijmbeek, het Atlantis van Eindhoven, is grotendeels verdwenen; boek moet herinneringen levend houden

EINDHOVEN - Lijmbeek, het Atlantis van Eindhoven? ,,Ja, net als dat aardse paradijs is ook dit stuk Woensel van de aardbodem verdwenen’’, zegt Henri Barten. Hij schreef een boek vol verhalen én foto’s over de Lijmbeekstraat en omgeving; om de herinneringen levend te houden. 

  1. Alle Eindhovense terreurverdachten mogen naar huis

    Alle Eindhoven­se terreurver­dach­ten mogen naar huis

    Zeven Eindhovenaren die vorig jaar september zijn opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag mogen naar huis. Onderzoekers oordeelden onder meer op basis van gesprekken met de verdachten dat geen sprake is van het ‘ideologisch legitimeren van geweld’. Het Openbaar Ministerie (OM) meldde niet te twijfelen aan dit oordeel en vindt het niet nodig de mannen langer in de cel te houden. De rechters in de beveiligde rechtbank van Schiphol waren het daar donderdagmiddag mee eens.