Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Eindhoven moest zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht vanwege de drukte. Er waren veel handhavers en politiemensen op de been. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Mag het wat rustiger in de binnenstad? Drie oplossingen (en minstens zoveel problemen)

EINDHOVEN - Waarom gooien we de grenzen niet dicht? Het waren toch de Belgen die ervoor zorgden dat de binnenstad van Eindhoven dit weekend uitpuilde en daarmee de kans op verspreiding van corona vergrootten? Of moeten de winkels langer open, zodat we de drukte kunnen spreiden? Uitverkoopacties verbieden misschien? ‘Het zou de doodsteek betekenen voor veel winkels’. 

 1. Burgemeester Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  Burgemees­ter Eindhoven sluit complete lockdown niet uit

  EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven sluit een complete lockdown in de strijd tegen het coronavirus niet uit. ,,We moeten nu echt onorthodox doorpakken om dat virus een halt toe te roepen. Er blijven weinig andere keuzes over dan harde maatregelen”, zei hij maandag in het radioprogramma 1Op1 van KRO-NCRV. Hoe lang een complete lockdown zou moeten voortduren, wil Jorritsma laten afhangen van adviezen daarover van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Outbreak Management Team (OMT).
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok