Volledig scherm
In de metalen wapenstok zat een mes verborgen. © Politie Eindhoven

Man vernielt autospiegels en bushokje met wapenstok in Eindhoven

EINDHOVEN - Een man heeft woensdagmiddag in Eindhoven rondom de Luxemburglaan en Boschdijk autospiegels en een bushokje vernield met een wapenstok. In die wapenstok zat een mes verborgen. De man is aangehouden, meldt de politie. 

Een voorbijganger zag dat de man rond 15.00 uur meerdere autospiegels vernielde op de Luxemburglaan en meldde dit bij de politie. In de tussentijd is hij de man kwijtgeraakt en de politie vond hem ook niet in de omgeving. 

Wapenstok

Later op de middag zag iemand dat er een man midden op de kruising bij de Boschdijk met een wapenstok stond te zwaaien. Kort daarvoor zou hij een bushokje hebben vernield. Het signalement van de man kwam precies overeen met het signalement van de man die de autospiegels bij de Luxemburglaan had vernield. 

De politie heeft de man meteen aangehouden voor onderzoek. Op het bureau bleek dat er een mes zat verstopt in de metalen wapenstok. Ook dit wordt de man ten laste gelegd. 

Eigenaren van de auto's wiens spiegels zijn vernield, kunnen zich melden bij de politie. 

Volledig scherm
Vernielde autospiegel in Eindhoven. © Politie Eindhoven
  1. Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikelstenen in Eindhoven
    PREMIUM

    Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikel­ste­nen in Eindhoven

    EINDHOVEN - Het is de tweede keer dat Sonja Khan er speciaal vanuit Israël voor naar Eindhoven komt: het terugplaatsen van vier struikelstenen aan de Pastoriestraat waar haar ouderlijk huis ooit stond. Het huis moest wijken voor de herinrichting van de Pastoriestraat en daarmee moest ook voor de herdenkingsstenen een nieuwe en definitieve plek gevonden worden. De organisatie die in Eindhoven in totaal al 330 zogenoemde Struikelstenen plaatste, hoopt woensdag 18 september op veel belangstelling en steun bij dit bijzondere moment.