Volledig scherm
Nardo van der Meer. © RV

Nardo van der Meer gaat Catharina Ziekenhuis Eindhoven leiden

EINDHOVEN - Prof. dr. Nardo van der Meer wordt per 1 juni 2020 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Hij volgt de huidige voorzitter Piet Batenburg op die met pensioen gaat. 

Van der Meer is nu cardio-anesthesioloog en intensivist in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Hij is daar tevens voorzitter van het bestuur Vereniging Medische Staf. Ook is hij hoogleraar Healthcare management aan de Universiteit van Tilburg. 

Van der Meer (geboren in 1970) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2008 behaalde hij zijn Master of Business Administration (MBA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens Tiny Sanders, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft Van der Meer 'de juiste mix van medisch inhoudelijke achtergrond, ervaring en persoonlijkheid om het Catharina door deze uitdagende tijden te leiden’.

Nardo van der Meer zegt: ,,Ik kijk ernaar uit om met mijn diversiteit aan ervaringen als medisch professional, bestuurder, hoogleraar en ondernemer een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van het Catharina Ziekenhuis te gaan leveren.”