Volledig scherm
PREMIUM
Onder: Klaus Ross en zijn advocaat Ursula Bissa. © ANP/ANP Graphics/Aloys Oosterwijk

Natuurgenezer Ross kreeg omstreden middel via Eindhovenaar

KREFELD - Natuurgenezer Klaus Ross, die terechtstaat voor de dood van drie van zijn patiënten, kreeg zijn omstreden glucoseblokkers via een particulier uit Eindhoven. De Eindhovenaar had zich dag en nacht in de oncologie verdiept, omdat zijn vrouw kanker had. Tijdens die zelfstudie stuitte hij op glucoseblokkers - hij bestelde ze online en ging ze later ook aan Ross doorverkopen.

Inmiddels heeft glucoseblokker 3-BP een bekende (en omstreden) naam. Dat komt doordat het met drie patiënten van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross helemaal mis ging, na een 3-BP-infuus op 27 juli 2016. Zij overleden in de dagen daarna, een vierde patiënt raakte zwaargewond. Ross staat terecht voor dood door schuld.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.