Volledig scherm
Impressie van het centrum van Meerhoven, met in het midden de woontoren B7 die nu in aanbouw is en rechts de brug die komende maand wordt aangelegd. In deze impressie is het gebouw C3, dat vlakbij de brug komt, nog niet opgenomen. © RV

Niemand mag nieuwe brug Meerhoven over

EINDHOVEN - Het goede nieuws is dat de Eindhovense wijk Meerhoven komende maand een nieuwe fiets- en wandelbrug krijgt. Het slechte nieuws is dat niemand er de eerste anderhalf jaar overheen mag.

Dat meldt de gemeente Eindhoven aan bewoners van Meerhoven. Het gaat om de laatste grote brug in Park Meerland, die ervoor moet zorgen dat fietsers en wandelaars van de wijk Waterrijk via het park naar het winkelcentrum van Meerhoven kunnen en terug. De betonconstructie voor de brug is al af en wordt 9 september in 14 delen naar het park gebracht. De gemeente verwacht dat de brug in november klaar is.

‘Maar fietsers en voetgangers die van de brug gebruik willen maken, moeten geduld hebben’, aldus de gemeente. Minstens anderhalf jaar om precies te zijn, want net als de brug klaar is, start de bouw van een woonflat er vlakbij. ‘Het is niet veilig om de brug tijdens de bouwwerkzaamheden open te stellen. Dat kan pas wanneer appartementencomplex C3 klaar is’, aldus de gemeente. Zij verwacht dat aannemer Huybregts-Relou begin 2021 klaar is met de bouw hiervan en dat de brug pas in het voorjaar van 2021 kan worden opengesteld.

Volledig scherm
Impressie van het appartementencomplex C3, dat vlakbij de brug komt te staan. Aannemer Huybregts-Relou start begin november met de bouw van deze 33 appartementen. © RV
  1. Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg
    VIDEO

    Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg

    ADELAIDE/EINDHOVEN - Solar Team Eindhoven is vrijdag over de finish gekomen van de World Solar Challenge, een wedstrijd voor auto’s die op zonne-energie rijden. De wagen passeerde als derde de eindstreep in Adelaide, en moet nu wachten op de officiële uitslag. Op zaterdag worden de wagens gekeurd door een jury, op zondag wordt de eindstand van de race bekendgemaakt. De Brabanders zelf hebben er alle vertrouwen in.