Impressie van het centrum van Meerhoven, met in het midden de woontoren B7 die nu in aanbouw is en rechts de brug die komende maand wordt aangelegd. In deze impressie is het gebouw C3, dat vlakbij de brug komt, nog niet opgenomen.
Volledig scherm
Impressie van het centrum van Meerhoven, met in het midden de woontoren B7 die nu in aanbouw is en rechts de brug die komende maand wordt aangelegd. In deze impressie is het gebouw C3, dat vlakbij de brug komt, nog niet opgenomen. © RV

Niemand mag nieuwe brug Meerhoven over

EINDHOVEN - Het goede nieuws is dat de Eindhovense wijk Meerhoven komende maand een nieuwe fiets- en wandelbrug krijgt. Het slechte nieuws is dat niemand er de eerste anderhalf jaar overheen mag.

Dat meldt de gemeente Eindhoven aan bewoners van Meerhoven. Het gaat om de laatste grote brug in Park Meerland, die ervoor moet zorgen dat fietsers en wandelaars van de wijk Waterrijk via het park naar het winkelcentrum van Meerhoven kunnen en terug. De betonconstructie voor de brug is al af en wordt 9 september in 14 delen naar het park gebracht. De gemeente verwacht dat de brug in november klaar is.

‘Maar fietsers en voetgangers die van de brug gebruik willen maken, moeten geduld hebben’, aldus de gemeente. Minstens anderhalf jaar om precies te zijn, want net als de brug klaar is, start de bouw van een woonflat er vlakbij. ‘Het is niet veilig om de brug tijdens de bouwwerkzaamheden open te stellen. Dat kan pas wanneer appartementencomplex C3 klaar is’, aldus de gemeente. Zij verwacht dat aannemer Huybregts-Relou begin 2021 klaar is met de bouw hiervan en dat de brug pas in het voorjaar van 2021 kan worden opengesteld.

Impressie van het appartementencomplex C3, dat vlakbij de brug komt te staan. Aannemer Huybregts-Relou start begin november met de bouw van deze 33 appartementen.
Volledig scherm
Impressie van het appartementencomplex C3, dat vlakbij de brug komt te staan. Aannemer Huybregts-Relou start begin november met de bouw van deze 33 appartementen. © RV
  1. Expert over ‘fraude’ bij mega-aanbesteding die VDL misliep: ‘Zaken zijn anders voorgesteld dan ze zijn’
    PREMIUM

    Expert over ‘fraude’ bij me­ga-aanbeste­ding die VDL misliep: ‘Zaken zijn anders voorge­steld dan ze zijn’

    Een mega-aanbesteding voor busvervoer in het Oosten van het land, vorig jaar gewonnen door vervoerder Keolis, is mogelijk op frauduleuze wijze tot stand gekomen. Er zouden geheime afspraken zijn gemaakt met Chinese bedrijven bij de aankoop van 300 elektrische bussen. Keolis passeerde de Eindhovense busfabrikant VDL met de deal. Aanbestedingsexpert Wouter Stolwijk vermoedt grote gevolgen: ‘Er is gelogen tegen de provincie’.