Volledig scherm
Archieffoto: grote controle op de Woenselse Markt in Eindhoven. © Bert Jansen

Opnieuw controle rond Kruisstraat in Eindhoven: hennepkwekerij ontdekt, schulden geïnd en tientallen boetes

EINDHOVEN - Bij een grote controle op de Kruisstraat en Woenselse Markt in Eindhoven is zaterdag onder meer hennepkwekerij met 250 planten ontdekt. Ook werd voor 38.888 euro aan belastingschulden geïnd en tientallen overtredingen geconstateerd in zeven panden. Dat meldt de gemeente maandag.

Aan de controle werkten de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de RDW en gemeente mee. Het was de zevende keer dit jaar dat een dergelijke grootschalige actie  in de wijk werd gehouden. 

De belastingdienst legde negen keer beslag op een voertuig, waarvan er zes werden weggesleept. 

Verder werden 40 boetes uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. Het ging om onder meer rijden door rood licht, het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden en het niet dragen van een gordel.  Verder is een auto overgedragen aan de Douane voor onderzoek naar verborgen ruimtes in het voertuig. 

Ook reden in vier gevallen Nederlanders in een auto met een buitenlands kenteken. Dit terwijl de instanties  de indruk hadden dat zij gewoon in Nederland woonden. Als dat het geval is, moeten zij alsnog BPM voor Nederland betalen.