Frans Lenders van valkerijcentrum Falconcrest is overleden. Op deze archieffoto uit 2008 zit hij met een geervalk.
Volledig scherm
Frans Lenders van valkerijcentrum Falconcrest is overleden. Op deze archieffoto uit 2008 zit hij met een geervalk. © Irene Wouters

Oprichter Frans Lenders van Falconcrest in Eindhoven overleden

NecrologieEINDHOVEN - Oprichter Frans Lenders van valkerijcentrum Falconcrest in Eindhoven is op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Frank en de familie zetten zijn levenswerk aan de Eindhovenseweg voort ‘als een eerbetoon aan vader’. 

Frans Lenders gaf als valkenier ook demonstraties voor kinderen in Falconcrest, zoals hier met een valk.
Volledig scherm
Frans Lenders gaf als valkenier ook demonstraties voor kinderen in Falconcrest, zoals hier met een valk. © Irene Wouters

Dat laat Frank Lenders weten in een reactie. Vader Frans had al langer slechte longen, vertelt zijn zoon. Ruim een week geleden verslechterde de situatie en werd vader Lenders met de ambulance naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Daar overleed hij enkele dagen later. Frans Lenders laat een vrouw, twee zoons, een dochter en kleinkinderen achter. 

,,We hielden er altijd wel rekening mee, maar als het dan gebeurt is het toch onverwacht. Hij keek ook erg uit naar de verhuizing van Falconcrest naar de overkant van de Eindhovenseweg. Daar gaat de familie ook gewoon mee door, dat zou hij ook gewild hebben. Het is ook zonde zoiets moois te stoppen.  Het gaat ons ook lukken, al zal het moeilijk zijn om het zonder hem te doen. Het is wel hard dat hij net nu wegvalt. Maar we hebben allemaal veel van hem geleerd, dus dat moet lukken", aldus Frank Lenders. 

Falconcrest zit sinds jaren op de hoek Eindhovenseweg-Bokt. De vestiging van het roofvogelpark met fokprogramma en showdemonstraties had veel voeten in aarde. De buurt verzette zich tegen de komst omdat die volgens omwonenden veel overlast met zich meebracht van de bezoekers en parkerende auto's. 

Uiteindelijk lukte het de gemeente Eindhoven om de verhuizing van Falconcrest naar een leegstaande woning aan de overkant van de Eindhovenseweg rond te krijgen. ,,Die woning hebben we opgeknapt. Nu moeten we beginnen met de inrichting van het park. Jammer dat dat zonder vader moet", aldus Frank Lenders. 

Bekijk hieronder hoe Frans Lenders in 2010 om moest gaan met een eigenwijze zeearend